Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Suomirockin elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuotuinen elämäntyöpalkinto ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.
Apulanta-yhtye

Radio SuomiRockin vuosi 2022 paketoitiin perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna palkinto elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Eläköön SuomiRock! -palkinnot jaettiin tänä vuonna taajuudella ja somessa. Elämäntyöpalkinnon lisäksi muita palkintokategorioita olivat Vuoden artisti sekä Vuoden biisi, jotka valittiin yleisöäänestyksellä. Vuoden artistiksi kruunattiin Klamydia. Parhaasta biisistä kukitettiin Kuumaa-yhtyeen Tulipalo.

Elämäntyöpalkinnot menivät tänä vuonna ansaitusti mittavat musiikki- ja artistiurat tehneille Apulannalle sekä Maija Vilkkumaalle. Elämäntyö-palkinnon ovat aiemmin saaneet muun muassa Klamydia, Neljä Ruusua, Alex Laiho sekä Pate Mustajärvi.

Apulanta – yksi kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisyhtyeistä

Päijät-Hämeen maakuntaan kuuluva Heinola sijaitsee 30 kilometriä Lahdesta koilliseen. Kaupungista nousi 1990-luvun alussa kolme nuorta miestä, jotka perustivat punkrock-yhtyeen, jonka kaiku kuuluu vielä tänäkin päivänä.

Syntyi Apulanta, joka on nykypäivään tultaessa eittämättä Heinolan tai ennemmin koko valtakunnan tärkeimpiin kuuluva musiikillinen ilmiö.

Kuva

Viime vuonna 30 vuotta täyttänyt Apulanta on saavuttanut uransa aikana kaiken. Bändi on viihtynyt teoksillaan lähes poikkeuksetta Suomen virallisten listojen kärkisijoilla, ja se on palkittu saavutuksistaan lukemattomilla pysteillä. Yhtye on pakottanut Suomen musiikkikentän uudistumaan useasti ja vetänyt innovaation kivirekeä perässään läpi loskan ja pakkasen täyteisten katujen. Ja onpa se perustanut myös oman museonsa, Apulandian, Päijät-Hämeen sydämeen. Viimeisimpänä saavutuksenaan yhtye täytti 30-vuotisjuhlakonsertillaan Helsingin Olympiastadionin kahteen kertaan ääriään myöten.

Yhtye on vakiinnuttanut asemansa yhtenä kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisista orkestereista. Ja sen suosion he ansaitsevat. Piiskataanpa heitä sitten klubiympäristössä tai stadionilla, paikka on poikkeuksetta täynnä ja jono kiertää korttelin ympäri useita kertoja.

Maija Vilkkumaa – yksi arvostetuimmista laulaja-lauluntekijöistä

Maija Vilkkumaa

Maija Vilkkumaa on yli kolmen vuosikymmenen ajan ollut suomalaisen rockmusiikin suuri nimi, artisti, joka on kulkenut kovaa tietä huipulle, tullut sieltä alas ja noussut yhä uudelleen esiin. Hänen musiikissaan kaikuu tunteiden kirjo, jonka merkitystä suomalaiselle rockmusiikille ei voi aliarvioida.

Tarharyhmä-yhtyeessä uransa aloittanut Vilkkumaa on soolouransa jälkeen noussut yhdeksi Suomen myydyimmistä muusikoista. Tämä ei ole sattumaa – hänen tinkimätön asenteensa ja terävä lyyrinen kynänsä ovat heijastaneet suomalaisuutta kappaleissa, jotka vaihtelevat yöllä pauhaavasta Satumaa-tangosta aina Flying V -tyylisen kitaran ikonisiin muotoihin. Menestyksensä myötä Maija Vilkkumaasta on tullut yksi Suomen arvostetuimmista laulaja-lauluntekijöistä. Harva pystyy vastaamaan tähän saavutukseen.

Maija Vilkkumaan maineikas ura on ollut täynnä vertaansa vailla olevia saavutuksia. Hänen suurimmat tekonsa ovat luultavasti vielä edessä. Kun katsoo hänen musiikillisia saavutuksiaan viimeisen vuoden ajalta, on selvää, että Vilkkumaa ei ole menettänyt yhtään taitojaan tai intohimoaan musiikkia kohtaan. Vuonna 2013 hän julkaisi albumin 1973, joka on osoitus sekä hänen työnsä laadusta että hänen kyvystään jatkaa luomista korkealla tasolla myös tulevaisuudessa.

Lähde Bauer Media Oy

Mistä Voodoo tunnetaan...

😊

Sinun tarpeesi keskiössä

Saat sitä mitä tarvitset.

👌

Suoraselkäistä toimintaa

Ei turhaa kikkailua.

🥳

Toimitamme tunnelmaa

Ei pelkkää nuoteistalukua.

👔

Ammattitaitoiset artistit

Ei hämyisiä pillipiipareita.

🤝

Sanamme pitää

Voit luottaa meihin.

💯

Et pety.

Markkinoiden laajin tyytyväisyystakuu.

💰

Esiintyjät arvossa

Tuotto kohdistuu tekijöille.

😉

Reipas hyväntuulisuus

Ei kyynistä rahat pois -mentaliteettia.

Aiheeseen liittyvää

Tilaa Voodoo-uutiskirje

Scroll to Top