Voodoo Entertainment
Ladataan...

Tuomo & Markuksen uusi single ”Highest Mountain” ilmentää pop-legenda Nick Draken henkeä

Tuomo & Markus Duo

Syyskuussa duo Tuomo & Markuksen ilmestyvän Game Changing -albumin toinen single, Highest Mountain, julkaistaan tänään 15.7. tuoreen videon kera.

Kappale äänitettiin pääosin Yhdysvalloissa yhdessä Tuomo & Markuksen pitkäaikaisen taustayhtyeen, trumpetisti Verneri Pohjolan, rumpali Juho Viljasen, pedaalitaituri Miikka McGyver Paatelaisen ja basisti Jere Ijäsin kanssa. Vieraina levyllä ovat muun muassa Jonathan Wilson, jonka studiolla Los Angelesissa albumi osittain äänitettiin sekä newyorkilainen kitaristilegenda Marc Ribot.

”Highest Mountain on folk-biisi, joka kuvaa polarisoitunutta maailmanjärjestystä. Vaikka kirjoitimme laulun jo ennen pandemiaa tai Ukrainan sotaa, niin tuntuu, että lyriikka on monessakin mielessä vielä merkittävästi ajankohtaisempi nyt kuin kirjoittamishetkellä konsanaan. Sen sijaan, että ihmiskunta yrittäisi löytää aktiivisesti yhteistä säveltä ilmastonmuutoksen asettamien haasteiden edessä, me sukelletaan entistä syvemmälle omiin kupliimme ja heimoihimme. Samalla omat uskomukset tuntuvat valitettavasti painavan enempi vaakakupissa kuin totuus saati oikeudenmukaisuus”,

Tuomo ja Markus toteavat.

Inspiraatio Nick Drakelta

Duo kertoo, että sen uusi albumi sai inspiraationsa pääasiassa pop-psykedelian legendalta Nick Drakelta, joka tunnetaan ilmavista, eteerisistä ja sydämellisistä lauluistaan.

”Muusta levystä poiketen koko biisi rakennettiin hyvin riisutusti yhden akustisen kitaran varaan, jonka ympärille Tuomo sovitti jousisektion sekä muutaman Moog-syntikkaraidan. Stemmalauluihin imimme vaikutteita ainakin Crosby, Stills, Nash & Youngilta ja Fleet Foxesilta.”

Game Changing -albuminsa hihanuoteissa, jotka on kirjoittanut Rolling Stone -lehden pitkäaikainen päätoimittaja-kriitikko David Fricke, kaksikon musiikkia kuvataan ”psykedeelisen Helsinki-soundin puhalluksena Los Angelesin Laurel Canyonin läpi”. Fricken sanat osuvat Tuomo & Markuksen henkeen – he nojaavat ylpeästi ja taitavasti elettyyn perinteeseen ja yhdistävät rakastamansa americanan, soulin, folkin, jazzin ja psykedelian sekä laulaja-lauluntekijän perinnön omaan ainutlaatuiseen soundiinsa.

Luvassa myös spesiaalijulkaisu

Tavallisen stereoversion lisäksi Game-Changingista on syyskuussa saatavilla erityinen upea Dolby Atmos -versio. Albumin on miksannut äänittäjä/miksaaja Tommi Vainikainen ja monikanavamasteroinut Svante Forsbäck.

Lähde Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Muita uutisia


Uutiset arkistossa

Selaa arkistoa, jos haluat lisää tai etsit jotain tiettyä uutista.