Piirpauke

Piirpauke promo 2018

Tarjouspyyntö

Oletko kiinnostunut tästä esiintyjästä? Kerro hieman tilaisuudestasi ja pyydä hintatarjous tästä.


Maailmanmusiikin pioneeri

Vuonna 1974 perustettu Piirpauke on Suomen suosituin instrumentaalibändi läpi aikojen. Bändi yhdistelee musiikissaan kansanmusiikkia, jazzia ja progressiivista rockia. Sen debyyttialbumia on myyty maassamme enemmän kuin ainoatakaan muuta puhtaasti soitinmusiikkia sisältävää levyä.

Oli ennenkuulumatonta vuonna 1975 maassamme, että pelkästään soitinmusiikkia sisältävä albumi – siis yhtyeen esikoisjulkaisu – jonka musiikki on vieläpä free-jazz-vautteista, kiilaa myyntilistojen huipulle ja sittemmin jopa klassikoksi ja Suomen kaikkien aikojen myydyimmäksi instrumentaali-albumiksi.

Näytevideo

Satoja konsertteja ympäri maailmaa

Piirpauke-yhtyettä pidetään ensimmäisenä merkittävänä ’MAAILMANMUSIIKKI’-genreä edustavana kokoonpanona jopa maailmanlaajuisesti. Yhtye on jopa noteerattu merkittäväksi tekijäksi useissa eri genreissä niiden kotimaissa. (Nuevo Flamenco, Mbalax, Jazz, Proge, Romanialainen musiikki, Turkkilainen musiikki, Rock)

Yhtye on viettänyt Keski-Euroopassa 14 vuotta putkeen pitkiä kiertueita vuosittain kilpaillen menestyksekkäästi maailman huippunimien kuten Miles Davis, Astor Piazzola ja Nirvana kanssa samoilla areenoilla.

#kansainvälinen #progressiivinen #klassikko #virtuoosi #jazz #kansanmusiikki #paluujuurille

Nyt alkuaikojen muodossa!

Pitkään perustajajäsentensä lähdön jälkeen Piirpauke on jatkanut yhteistyötä kymmenien paikallisten ja ulkomaisten muusikoiden kanssa. Yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen on Sakari Kukko, joka on ollut yhtyeen kantava voima ensimmäisestä päivästä lähtien. Nyt Piirpauke on palannut: Kukkoa lukuunottamatta muusikot ovat vaihtuneet, mutta soittimet pysyneet samoina. 

Nyt bändi palaa tyylillisesti, soundillisesti ja kokoonpanoltaan lähtöruutuun, kvartettimuodostelmaan ja esittää klassikoita vuosien varrelta (Imala Maika, Soi vienosti…, Swedish reggae… unohtamatta ”Konevitsan kirkonkellot” -kestohittiä, jota soitetaan edelleen etenkin radion toivekonserteissa.

PiirpaukePiirpauke-yhtyeen ensimmäisen levyn kansikuva

Kokoonpano

Yhtyeen pitkän historian aikana kokoonpanot ja tyylikin on vaihdellut moneen otteeseen. Siitä on ollut seurauksena joidenkin vanhojen fanien putoaminen rattailta, mutta äänitteet ja dokumentit puhukoot puolestaan.

Kukkoa lukuunottamatta muusikot ovat vaihtuneet, mutta soittimet pysyneet samoina.

Keikalla käydään siis musiikin ja valikoitujen tarinoiden kautta läpi Piirpauken historia. Mieluiten yhtye soittaa hyvinvarustetuissa olosuhteissa, joista löytyy tekniikan ja paikan akustiikan hallitseva miksaaja.

Tilaa Piirpauke

Paina nappia ja kruunaa tilaisuutesi tunnelma legendaarisen yhtyeen musiikilla.

Yhteistyökumppanit

Lisää esiintyjiä kookkaisiin juhliin

Tilaa bilebändi Leoparty
Leoparty
Ysäribilebändi
Dance Storm
High Lights cover-bändi
Bilebändi HighLights
Piirpauke promo 2018
Piirpauke

Tilaa Voodoo-uutiskirje

Scroll to Top