Voodoo Entertainment
Ladataan...
Voodoon juhlaopas

Osa 9. Juomien ja ruoan valmistelu

Ruokaa valmistettaessa kiinnitä huomiota siihen, millaisesta tapahtumasta on kyse, kuinka monta ihmistä paikalle saapuu ja onko kenelläkään ruokarajoitteita tai erityismieltymyksiä.

Jos kyseessä on esimerkiksi virallinen illalliskutsu, kannattaa valmistaa monimutkaisempi menu, kun taas rennoissa cocktail-juhlissa voi olla erilaisia alkupaloja ja sormilla naposteltavaa.

On myös tärkeää miettiä, milloin ruoka tarjoillaan. Jos juhlat alkavat esimerkiksi illalla, voit haluta tarjota kevyitä välipaloja valmiiksi, kun ihmiset saapuvat, ja tarjoilla pääaterian myöhemmin.

Juomia valittaessa on tärkeää miettiä tapahtuman tyyppiä ja paikalla olevien ihmisten makua. Jos kyseessä on esimerkiksi virallinen tilaisuus, voit haluta tarjota sekä alkoholijuomia että alkoholittomia juomia, kun taas jos tilaisuudessa on mukana lapsia, voit haluta pitäytyä alkoholittomissa juomissa.

Ruokaa valmistettaessa on tärkeää käyttää hyviä raaka-aineita ja varmistaa, että ruokaa riittää kaikille. On myös tärkeää miettiä, miten ruoka esitellään, sillä hieno esillepano saa vieraat kiinnostumaan ruoasta enemmän.

Juomien osalta sinun on varmistettava, että sinulla on riittävästi jäitä, kuppeja ja muita tarvikkeita sekä riittävästi tarjoilijoita tai baarimikkoja.

Mieti, miten ruokaa säilytetään ja valmistetaan sekä milloin se tarjoillaan. Jos esimerkiksi haluat tarjoilla kuumaa ruokaa, tarvitset keinon pitää sen lämpimänä, ja kylmän ruoan puolestaan kylmänä.

Ravitsemus on tärkeä osa onnistuneita juhlia, ja sen laajuus vaihtelee kevyiden alkuillan pippaloiden naposteluista oluen ohessa monen ruokalajin menuihin ja tarkkaan valittuihin viineihin.

Katso seuraavaksi: Yhteydenpito myyjiin ja esiintyjiin


Voodoon juhlaopas