Osa 9. Juomien ja ruoan valmistelu

Ravitsemus on tärkeä osa onnistuneita juhlia, ja sen laajuus vaihtelee kevyiden alkuillan pippaloiden naposteluista oluen ohessa monen ruokalajin menuihin ja tarkkaan valittuihin viineihin.

Ruokaa valmistettaessa kiinnitä huomiota siihen, millaisesta tapahtumasta on kyse, kuinka monta ihmistä paikalle saapuu ja onko kenelläkään ruokarajoitteita tai erityismieltymyksiä.

Jos kyseessä on esimerkiksi virallinen illalliskutsu, kannattaa valmistaa monimutkaisempi menu, kun taas rennoissa cocktail-juhlissa voi olla erilaisia alkupaloja ja sormilla naposteltavaa.

On myös tärkeää miettiä, milloin ruoka tarjoillaan. Jos juhlat alkavat esimerkiksi illalla, voit haluta tarjota kevyitä välipaloja valmiiksi, kun ihmiset saapuvat, ja tarjoilla pääaterian myöhemmin.

Juomia valittaessa on tärkeää miettiä tapahtuman tyyppiä ja paikalla olevien ihmisten makua. Jos kyseessä on esimerkiksi virallinen tilaisuus, voit haluta tarjota sekä alkoholijuomia että alkoholittomia juomia, kun taas jos tilaisuudessa on mukana lapsia, voit haluta pitäytyä alkoholittomissa juomissa.

Ruokaa valmistettaessa on tärkeää käyttää hyviä raaka-aineita ja varmistaa, että ruokaa riittää kaikille. On myös tärkeää miettiä, miten ruoka esitellään, sillä hieno esillepano saa vieraat kiinnostumaan ruoasta enemmän.

Juomien osalta sinun on varmistettava, että sinulla on riittävästi jäitä, kuppeja ja muita tarvikkeita sekä riittävästi tarjoilijoita tai baarimikkoja.

Mieti, miten ruokaa säilytetään ja valmistetaan sekä milloin se tarjoillaan. Jos esimerkiksi haluat tarjoilla kuumaa ruokaa, tarvitset keinon pitää sen lämpimänä, ja kylmän ruoan puolestaan kylmänä.

Ravitsemus on tärkeä osa onnistuneita juhlia, ja sen laajuus vaihtelee kevyiden alkuillan pippaloiden naposteluista oluen ohessa monen ruokalajin menuihin ja tarkkaan valittuihin viineihin.

Katso seuraavaksi: Yhteydenpito myyjiin ja esiintyjiin

Aiheeseen liittyvää

Mehu soittaa Juicea pe 10.11.

Perjantaina Mehu soittaa Juicea Helsingissä. Paikkana ravintola Pallogrilli Laajasalossa, eikä maksa mittään, tervetuloa! Soitot noin 22 alkaen.

Tilaa Voodoo-uutiskirje

Scroll to Top