Voodoo Entertainment
Ladataan...
Voodoon juhlaopas

Osa 5. Ruoan ja juomien valinta

Ruoan ja juomien valinta on tärkeä osa suunnittelua. Menun ja juomien tulisi sopia juhlien teemaan, kohderyhmään ja budjettiin sekä vieraiden mahdollisiin ruokavaliorajoituksiin.

Ruokalistaa valitessasi on tärkeää miettiä, milloin juhlat ovat ja mitä varten ne järjestetään. Esimerkiksi juhlallisissa illallisjuhlissa tarvitaan monimutkaisempi menu, kun taas rennoissa cocktail-juhlissa voi olla erilaisia alkupaloja ja sormin naposteltavaa.

Jos vieraissasi ont esimerkiksi kasvissyöjiä tai ruoka-aineallergikkoja, on tärkeää, että tarjolla on heidän tarpeisiinsa sopivia vaihtoehtoja.

Mieti osallistujia. Jos esimerkiksi järjestät juhlat perheille, on hyvä idea sisällyttää menuun joitakin lapsiystävällisiä vaihtoehtoja, kuten nakkeja ja ranskalaisia. Ketsuppia unohtamatta.

Juomia valintaa koskee sama asia. Mieti, millaisesta tilaisuudesta on kyse ja mistä vieraat pitävät. Jos kyseessä on esimerkiksi virallinen tilaisuus, voit haluta tarjota sekä alkoholijuomia että alkoholittomia drinkkejä, jos mukana on lapsia voi olla hyvä idea pysyttäytyä alkoholittomissa juomissa.

Ruokalistaa ja juomalistaa laadittaessa pidä mielessä kustannukset, ja löytää hyvä tasapaino hinnan ja laadun välillä. Jos rahat ovat tiukilla, voit valita yksinkertaisia ruokia ja juomia, jotka on helppo valmistaa ja jotka eivät räjäytä pankkia.

Muista myös huolehtia syömiseen ja juomiseen tarvittavista oheistarpeista. Varmista, että sinulla on riittävästi lautasia, laseja, aterimia ja tarjoiluastioita kaikille ja että ne ovat tapahtumahetkellä puhtaina ja hyvässä kunnossa.

Huomioi nämä seikat, ja olet taas askeleen lähempänä onnistuneita juhlia, joissa vieraat ovat hyvin ruokittuina ja juotettuina leppoisia sekä hilpeitä.

Katso seuraavaksi: Laitteiden ja koristeiden hankinta


Voodoon juhlaopas