Osa 2. Aseta tapahtuman budjetti ja pitäydy siinä

Budjetin avulla voit suunnitella ja järjestää juhlat tehokkaammin sekä kustannustehokkaammin. Se luo myös turvaa odottamattomien tilanteiden ja kustannusten varalle.

Taloudellisen budjetin laatiminen ja sen puitteissa pysyminen on erittäin hyvä idea juhlia suunniteltaessa. Budjetin avulla voit suunnitella ja järjestää juhlat tehokkaammin sekä säästää kuluissa, sillä budjetti auttaa välttämään liikamenoja ja kalliita yllätyksiä.

Seuraavassa on muutamia tapoja, joilla voit asettaa juhlien budjetin ja pysyä siinä:

  • Arvio kustannuksista: Arvioi, kuinka paljon kukin juhlien osa maksaa, kuten tilavuokra, ruoka ja juomat, koristeet, viihde ja muut kustannukset.
  • Aseta menot tärkeysjärjestykseen: Päätä, mitkä osat juhlista ovat sinulle tärkeimpiä ja miten haluat käyttää rahasi. Tämä auttaa sinua päättämään, miten käytät rahasi viisaimmin.
  • Pidä silmällä tarjouksia ja alennusmyyntejä: Etsi tarjouksia ja alennuksia kaikesta, kuten juhlapaikasta, ruoasta, koristeista ja viihteestä.
  • Tee kohtuullinen budjetti. Tee kohtuullinen budjetti, joka sopii tapahtumaan ja jossa otetaan huomioon vieraiden määrä ja juhlien teema.
  • Seuraa menojasi: Seuraa kaikkia menojasi ja varmista, ettet ylitä budjettia.
  • Varasuunnitelma: Ota varasuunnitelma siltä varalta, että joudut maksamaan jotain odottamatonta. Näin voit tehdä muutoksia budjettiin tarvittaessa.
  • Ole joustava: Älä pelkää tehdä muutoksia budjettiisi tarvittaessa. Jotta pysyisit budjetissasi, joudut ehkä karsimaan joistakin juhlien osista.

Budjetin asettaminen ja sen noudattaminen on keskeinen työkalu onnistuneiden juhlien suunnittelussa. Sen avulla voit suunnitella ja järjestää juhlat tehokkaammin sekä kustannustehokkaammin. Se luo myös turvaa odottamattomien tilanteiden ja kustannusten varalle.

Katso seuraavaksi: vieraslista ja kutsut

Aiheeseen liittyvää

Mehu soittaa Juicea pe 10.11.

Perjantaina Mehu soittaa Juicea Helsingissä. Paikkana ravintola Pallogrilli Laajasalossa, eikä maksa mittään, tervetuloa! Soitot noin 22 alkaen.

Tilaa Voodoo-uutiskirje

Scroll to Top